keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Mustarastas

MUSTARASTAS
2018
kanvas 30x30, akryyli


Innostuin maalaamaan mustarastasta ja ensimmäisenä maalasin vihreän taustan. 
Taustaa on suihkuteltu suihkepullolla ja palettiveitsellä raaputeltu, että ei tule liian tasainen tai jopa tylsä pohja linnulle. 
Vaikka lintu on helppo piirtää, turvauduin kuitenkin ruutusuurennokseen, että saan kaulan juuri oikealla tavalla kenolleen ja silmän oikeaan kohtaan. Kanvaasille piirrettäessä vesiliukonen puuväri (minulla Caran d'Achen Prismalo) on kaikista kätevin, sillä lopussa sen on helppo poistaa vain kostealla kankaanpalalla tai sienellä pyyhkien. 


Ensimmäisenä tietenkin kokomustaa vartaloon ja nokkaan jo keltaista kokeillen


Sitten oli se tuskattuva vaihe, jossa höyhenpeitteen kiilto ja linnunolmiulotteisuus maalataan esiin. Olin varutunut tuntikausien äheltämiseen ja päällemaalaamiseen useaan kertaan. Päätin ensin ottaa karkeaan siveltimeen kuivahkoa vaaleanharmaata väriä ja varovasti hakea muutamat selkeimmät kohdat esille hyvin hellävaroen siveltimellä vedellen.

Yhtäkkiä se oli siinä miltei valmiina! Pienemmällä siveltimellä vielä tarkensin joitan kohtia, mutta sitten päätin olla sorkkimatta yhtään enää, kun näytti jo aika kohdallaan olevan.


Sitten sainkin keskittyä nokkaan, silmään ja jalkoihin. Silmän kanssa käytiin useampi kierros, ennenkuin se näytti aidolta ja oli prikulleen oikeassa asennossa. Nokasta meinasi tulla liian iso, mutta sain pienennettyä takaisin. Varpaat piilotin heinikkoon.  


Olipa mukava työ! Ja linnun maalamisessa ei mennyt kuin vajaa pari tuntia, että ikinä ennen ei ole näin nopeasti valmista tullut. Ehkä maalattava lisää lintuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.