lauantai 11. elokuuta 2012

Life comes back from silver gray

Valkoinen peura

Kävin katsomassa Lumikki ja metsästäjä- leffan ja ihastuin kertakaikkiaan siihen fantasiakuvitukseen. Siinä oli upea puunoksasarvinen valkoinen peura ja halusin yrittää omaa versiota. Netistä googlasin peuran mallia ja osuinpa elokuvan kuvittajan sivuillekin. Jos kiinnostaa fantasia enemmänkin, niin kannattaa piipahtaa siellä tästä: http://sebastian-meyer.blogspot.fi/2012/06/snow-white-huntsman.html

Tässä ekana taas tämä valmis taulu. Nimeksi tupsahti
 Life comes back from silver gray
 mikä osui korvaan Kamelotin musaa kuunnellessa. Nämä tällaiset peurat ovat jotain myyttisiä olentoja jotka tuovat toivon tullessaan, joten se lause kolahti kohdalleen.
Taulupohja on paksu ja 50 x50 cm kooltaan. Pientä lyijykynällä hahmottelua aluksi.Tausta tummaksi, vähän okrankeltaista ja sammaleen vihreää sävyiksi.
 Hyvin pian piti päästä hahmottelemaan niitä sarvia!


Sitten rupesikin liikaa näyttämään vuohelta ja piti vähän tyyppiä kaventaa ja pörröisyyttä vähentää.

Tässä hieman kavennettu versio ja sarvet muotoutuu pikkuhiljaa. Takaraivoa ja rintaa vielä viilaten ja höyläten....

Kun meinasi silmämunat tipahtaa kuopistaan kaiken tihrustamisen jälkeen, aattelin luovuttaa. Ihan loputtomiin ois voinu varjostaa noita sarvia, mutta viimein päätin lopettaa ja tyytyä lopputulokseen (edes jollain tasolla).
Mukava oli maalata, vaikka tulikin taas manattua että oksia TAAS!2 kommenttia:

  1. Kylläpä tämä on hieno. Missähän väisää tulee petroolin värisiä oksia? Eikös fantasia maailmassa sellaisia voisi olla?

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa ;D miksei voisi! Petrooli-valkoinen fantasiamaisema vois vaikka syntyäkin..kiitos kehuista, itse tykkään noista sarvista eniten :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.